Raspunsul meu
"My Answer" 

1. Doresc sa ma casatoresc, dar ...
2. Atunci cand apar greutatile ...
3. Cum sa ne ajutam copiii ...
4. Ce trebuie sa stie tinerii...
5. Ce trebuie sa stie parintii ...
6. Cand copiii au crescut ....
7. Problemele vietii profesionale
8. In cautarea fericirii
9. Biruinta asupra ispitelor
10. Esecuri, singuratate, obiceiuri rele
11. Infringeri, aparente inselatoare
12. Parinti, prieteni si vecini

Introducere

Sfaturile in inima omului sunt ca niste ape adanci, dar omul priceput stie sa scoata din ele - Prov 20:5

Oriunde exista oameni exista si probleme. Pretutindeni pe unde merg, intalnesc oameni nefericiti sau dezorientati care-mi cer ajutorul. Nesiguri si tulburati, ei nu mai inteleg ce li se intampla. In loc sa devina mai echilibrati odata cu maturizarea in varsta, ei se simt din ce in ce mai lipsiti de orizont: familiile li se dezmembreaza, copiii nu-i mai asculta, iar inlauntrul lor se afla o degradare progresiva si sigura. Majoritatea dintre ei nu gasesc nici un fel de placere in ceea ce fac, dar nu se pot opri din "morisca" vietii. Ei traiesc cu sentimentul ca se afla intr-un tren care nu-i duce nicaieri si din care nu se pot da jos pentru ca ... nu exista nici o gara.

Planurile pe care le face inima, atarna de om, dar raspunsul care-l da gura vine de la Domnul - Prov. 16:1

Are Biblia un raspuns pentru intrebarile puse de astfel de oameni? Stie ea sa rezolve dificultati de ordin profesional sau moral? Da, cu siguranta ca da!

Timp de multi ani de zile, am cautat in Biblie raspuns pentru intrebarile care-mi erau puse in timpul Cruciadelor de Evanghelizare, dupa emisiunile radiofonice sau prin intermediul telefonului. Aceste raspunsuri au aparut, rand pe rand, intr-un cotidian cu un tiraj de 16 milioane de exemplare. Am fost uimit sa vad cat de utile s-au dovedit aceste raspunsuri pentru mii si mii de persoane, aflate in cele mai diverse situatii de viata. Tinerii au gasit in ele o busola pentru orientare in dificilii ani ai adolescentei. Cupluri de casatoriti au fost ajutate in atat de delicata perioada a "adaptarii". Camine distruse au fost reconstruite si multe, multe vieti au fost schimbate din temelii. Toate acestea, pentru ca Biblia le-a dat un raspuns adecvat problemelor personale si sociale. In situatii morale critice si complexe, oameni de afaceri sau simpli muncitori au fost calauziti prin rugaciune.

In ultimii ani, am primit milioane de scrisori in care mi s-au pus toate intrebarile imaginabile, reflectand toate sau cel putin aproape toate situatiile posibile. Fiecareia dintre aceste scrisori li s-a dat, la timpul potrivit, un raspuns personal din partea unuia dintre colaboratorii mei sau din partea mea insumi. Am citit numeroase carti, am consultat multi profesori de psihologie, de sociologie si de filosofie, dar intotdeauna, pentru a gasi temelia unui raspuns eficace, m-am intors la Biblie. Am convingerea profunda ca toate problemele noastre sunt rezultatul ignorantei noastre vinovate fata de legea morala divina si fata de mantuirea pe care ne-o ofera in dar Dumnezeu, prin Isus Christos. Greutatile noastre se nasc din refuzul nostru de a aplica in practica sfaturile date de Dumnezeu tocmai pentru a ne inlesni trairea unei vieti crestine normale si fericite.

Mi-ar placea ca aceasta carte sa-ti aduca si tie un raspuns din partea lui Dumnezeu. Sunt din ce in ce mai convins ca Biblia are un raspuns potrivit pentru toate crizele omenesti posibile. Pentru o mama cu inima zdrobita de fiul ei care se pierde, pentru sotul inselat de sotie, pentru adolescentul ratacit, ca si pentru batranul uitat de copiii sai, Domnul Isus Christos este singurul care poate da un raspuns eficace.

Rugaciunea mea este ca aceasta carte, ce cuprinde rezolvari pentru problemele altora, sa te ajute sa-ti rezolvi propriile tale probleme. Cel care este "Calea, Adevarul si Viata" poate sa te calauzeasca si sa-ti dea curajul necesar pentru a trai imbelsugat si plin de bucurie intr-o lume din ce in ce mai dificila.

Billy Graham

Nota: Exista trei categorii de oameni: cei care pot invata din pataniile altora, cei care invata doar pe propria lor piele si ... cei care nu invata niciodata. Cauta intotdeauna sa faci parte din prima categorie.